Blogger templates

03:04
'DOZNAJ SVE'
0
Na današnji dan navršava se 15 godina od kako je na Zelenom vencu od strane navijača Rada pretučen glumac Dragan Maksimović, zato što im je ličio na Roma.
 Rođen je u Podujevu 7. februara 1949. godine.
Nakon završenog fakulteta, postaje stalni član Narodnog pozorišta u kome je odigrao zapažene uloge u predstavama "Sarajevski atentat", "Mandragola", "Britanik", "Lenjin, Staljin, Trocki", "Ribarske svađe". Igrao je u filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Lepa sela lepo gore", kao i u serijama "Otpisani", "Duvanski put", "Otvorena vrata", "Gore dole"...
Tokom 25 godina karijere odigrao je više od 60 filmskih i pozorišnih uloga.
 Tog kobnog 17. novembra, pre 15 godina, ispred restorana "Beli grad", Dragana Maksimovića Maksu su pretukli huligani, na očigled prolaznika. Po rečima prijatelja koji su ga posećivali u bolnici pretučen je, jer su huligani mislili da je Rom.
 Početkom februara 2001. godine pao je u komu, a preminuo je 4. februara 2001. od embolije. I posle svirepog napada i tri meseca koja je proveo u bolnici, do samog kraja odbijao je da sarađuje sa policijom i pruži podatke o napadu jer je zahtevao da se, kako je tada rekao, ovi mladi ljudi ne gone krivično.
mondo.rs

0 komentari:

Objavi komentar