Blogger templates

05:56
'DOZNAJ SVE'
0
Gel manikir možda jeste praktičniji od klasičnog lakiranja noktiju jer daleko duže traje, nedeljama ne morate da razmišljate o noktima i uvek su lepi - osim kad drastično izrastu, pa se vidi očigledna linija između tretiranog i netretiranog dela nokta.
Međutim, na duže staze ovaj dugotrajni manikir jako oštećuje nokte, čini ih tanjim, slabijim i kada jednog dana prestanete sa redovnim nanošenjem gel manikira noktima treba jako dug vremenski period da se oporave, prestanu da se krzaju, pucaju i listaju i vrate zdravi sjaj i izgled.
Da biste ubrzale oporavak pogledajte naš post koji će vam otkriti strategiju negovanja noktiju noktiju nakon gel manikira.

1. Turpijanje - Redovno turpijanje je ključno. Ono će skinuti sitna oštećenja na površini i ivicama noktiju koja vode pucanju i listanju. Koristite mekane nežnije turpije i barem 2 puta nedeljno negujte nokte na ovaj način. I UVEK ih turpijajte potezima samo u jednom smeru nikako levo-desno ili gore-dole. Tako samo stvarate nove sitne pukotine i oštećenja. Pored mehaničke obrade noktiju, turpijanje posepšuje i cirkuaciju u noktima i tako ubrzava njihov oporavak.
2. Odmorite nokte - U ovom periodu ne bi trebalo da nanosite nikakve lakove za nokte. Dajte im pauzu, da se odmore i oporave. Koristite prirodne lakove namenjene isključivo za jačanje, ishranu u oporavak nokatne ploče i redovno ih koristite sve dok se nokti ne oporave u potpunosti. Tada možete ponovo da koristite obične lakove.
3. Neka budu kratki - U periodu oporavka nakon gel manikira, nokti su slabi i osetljivi, pa i najmanji kontakt sa tvrđom površinom može da stvori oštećenja. Držite nokte kraćima, jer će tako biti otporniji i manje izloženi spoljašnjim negativnim faktorima. Takođe, najbolje je da budu obli kako ne bi kačili za garderobu i nameštaj. Isecite ih grickalicom za nokte i OBAVEZNO nakon toga isturpijajte.
MOGUJATOSAMA.RS

0 komentari:

Objavi komentar