Blogger templates

13:10
'DOZNAJ SVE'
0
kiki1
Baš sam neki dan pravila ovu ledenu tortu, pa smo malo za promjenu uživali u ukusnoj kremi gdje prevladava okus kikirikija njamiiii, nažalost nema više. Jedino bi bilo dobro pripaziti na jaja koja kupujete, znači da budu od provjerenog dobavljača, jer ne prolaze termičku obradu, a isplati se probati. Tortu možete jesti odmah iz zamrzivača ili čak iz frižidera kada je malo mekanija tj. kremastija (pokušajte obje varijante).
SASTOJCI
  • 300 g kikirikija
  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 1 dcl mlijeka
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica margarina
  • 5 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 500 ml šlaga

IZRADA ŠLAG KREME

1. Odvaditi šačicu kikirikija kojeg isjeckate nožem, a ostali dio sameljete.
2. Čokoladu otopiti na laganoj vatri s mlijekom, 2 žlice šećera i margarinom.
3. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, dodavajući 8 žlica šećera.
5. U umućeni snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak.
zumanjak
6. Umutiti šlag, sjediniti sa umućenim bjelanjkom i žumanjcima.
šlag i jaja
7. Na tacnu koju želite, treba položiti samo obruč od kalupa za pečenje torte, koji ste obložili masnim papirom.
kalup-na-tacni

SLAGANJE TORTE OD KIKIRIKIJA

1. Sipati kikiriki po dnu.
suha-podloga
2. Staviti umućenu kremu i poravnati.
prva-krema
3. Ponovo sipati kikiriki (dodajte malo i nasjeckanog kikirikija) i po tome žlicom šarati s istopljenom čokoladom.
kikiriki i čokolada
4. Ponovo staviti kremu i poravnati.
druga-krema
5. Staviti samo sloj čokolade.
sredina-torte
6. Staviti kremu i poravnati.
7. Posuti kikiriki i šarati čokoladom.
8. Staviti kremu i poravnati.
9. Posuti kikiriki i šarati sa čokoladom, tako završite dekoraciju.
šare od čokolade
10. Staviti u zamrzivač, kada se stegne služiti.
kikiriki dekoracija
SAVJET:
1. Kikiriki mora biti neslan, tako da možete kupiti u ljusci ili kupiti slani pa ga oprati i osušiti u rerni na 50 stupnjeva. Bitno je da si prije početka pripravljanja torte pripremite kikiriki.
ledena torta
izvor: kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar