Blogger templates

16:07
'DOZNAJ SVE'
0
Malje na intimnim dijelovima tijela često predstavljaju problem djevojkama, ali po internet forumima često može da se naleti na pitanja zabrinutih djevojčica kojima nije jasno zašto im dlake rastu unutar vagine. Tačnije, sa unutrašnje strane usnica
Iako malje po pravilu rastu samo na spoljašnjem dijelu vagine, tačnije oko usnica, izvjestan proj djevojaka se javlja sa sličnim problemom – zašto mi dlake rastu unutar vagine i da li je to normalno?
Iako ni jeadna naučna studija nije pokazala da ovaj poremećaj zaista postoji, sama pomisao je dovoljno zastrašujuća da vam natera jezu u kosti. Dr Mima Fazlagić, ginekologinja, objašnjava da nema potrebe za brigom – jer dlake sigurno ne mogu da rastu unutar vagine.
– Dlake mogu da porastu samo tamo gdje postoji folikul dlake, dakle nikako na sluzokoži. Svaka ćelija je predodređena za nešto, a one koje se nalaze unutar vagine ne mogu da imaju dlake, jer nisu predodređene za to – ističe dr Fazlagić.
Pa zašto se onda djevojke javljaju s ovim problemom?
Sudeći po odgovorma stručnjaka, najvjerovatnije se radi o nekoj vrsti zabune. Naime, dlake koje rastu na spoljašnjem dijelu (tamo gdje im je i mjesto) mogu ponekad da budu malo duže pa zato može da izgleda kao da prelaze u unutrašnji dio.
Na kraju, uvijek postoji mogućnost da se radi o nekoj vrsti genetskog poremećaja, ali je mnogo veća vjerovatnoća da ovo brine samo djevojčice koje su te krenule da se suočavaju sa maljama na intimnim dijelovima – jer one ni same ne znaju gde dlake treba, a gdje ne treba da budu.
– Reći da dlake rastu unutar vagine isto je kao reći da zubi mogu da rastu na potiljku. Dakle, totalna besmislica – kaže sagovornica.
Eto, dakle, djevojke – ne brinite, “dlakava vagina” je puki mit.
(24sata.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

0 komentari:

Objavi komentar