Baš sam neki dan pravila ovu ledenu tortu, pa smo malo za promjenu uživali u ukusnoj kremi gdje prevladava okus kikirikija njamiiii, nažalost nema više. Jedino bi bilo dobro pripaziti na jaja koja kupujete, znači da budu od provjerenog dobavljača, jer ne prolaze termičku obradu, a isplati se probati. Tortu možete jesti odmah iz zamrzivača ili čak iz frižidera kada je malo mekanija tj. kremastija (pokušajte obje varijante).
- 300 g kikirikija
- 150 g čokolade za kuhanje
- 1 dcl mlijeka
- 2 žlice šećera
- 1 žlica margarina
- 5 jaja
- 8 žlica šećera
- 500 ml šlaga
IZRADA ŠLAG KREME
1. Odvaditi šačicu kikirikija kojeg isjeckate nožem, a ostali dio sameljete.2. Čokoladu otopiti na laganoj vatri s mlijekom, 2 žlice šećera i margarinom.
3. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka.
4. Bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg, dodavajući 8 žlica šećera.
5. U umućeni snijeg dodavati jedan po jedan žumanjak.
6. Umutiti šlag, sjediniti sa umućenim bjelanjkom i žumanjcima.
7. Na tacnu koju želite, treba položiti samo obruč od kalupa za pečenje torte, koji ste obložili masnim papirom.
SLAGANJE TORTE OD KIKIRIKIJA
1. Sipati kikiriki po dnu.2. Staviti umućenu kremu i poravnati.
3. Ponovo sipati kikiriki (dodajte malo i nasjeckanog kikirikija) i po tome žlicom šarati s istopljenom čokoladom.
4. Ponovo staviti kremu i poravnati.
5. Staviti samo sloj čokolade.
6. Staviti kremu i poravnati.
7. Posuti kikiriki i šarati čokoladom.
8. Staviti kremu i poravnati.
9. Posuti kikiriki i šarati sa čokoladom, tako završite dekoraciju.
10. Staviti u zamrzivač, kada se stegne služiti.
SAVJET:
1. Kikiriki mora biti neslan, tako da možete kupiti u ljusci ili kupiti slani pa ga oprati i osušiti u rerni na 50 stupnjeva. Bitno je da si prije početka pripravljanja torte pripremite kikiriki.
izvor: kolaci.biz
0 komentari:
Objavi komentar